maanantai 10. marraskuuta 2014

Olga riisenien agilitymestari ja Igor suoritti AD-kokeen


Olgasta tuli tänään riisenien tuplamestari kun ratkottiin agimestaruus ja saatiin sittenkin hyppyradalta tulos aikaiseksi.
Eka agirata tuntui tosi hyvältä kaikista haasteista huolimatta, mutta ohjasin yhden hypyn väärään suuntaan... en edes tajunnut mistä hyl tuli, ennen kun katoin radan videolta!

Hyppyrata oli kamala... yli puolet esteistä mentiin takaakiertona ja... huh... päätin että tulos otetaan vaikka henki menis... radalta vitonen ja yliaikaa rutkasti, mutta se tulos tuli ja siitä agimestaruus Olgalle! Mun super-Oo! Igorin kanssa käytiin eilen Tammelassa fillaroimassa AD, eli kestävyys-koe! Siinä koira juoksee pyörän vierellä kytkettynä 20km. 
Matka jaksotetaan niin, että ekassa osuudessa juostaan 8km, jonka jälkeen on 15min tauko, jolloin aina tuomari tarkastaa koirien kunnon ja tarkkailee niissä mahdollisia väsymisen merkkejä. Sitten 7km ja 20min tauko ja vikassa pätkässä 5km.
Matka mennään 12-15km tuntivauhtia!
Sitten heti lyhyeen tottis osuuteen, jossa katsotaan että koira ei ole yliväsynyt ja katsotaan koiran henkinen tila.

Igor suoriutui kokeesta hienosti. Ei pienintäkään väsymisen merkkiä edes loppumatkaa juostessa, vaan piti loppuun asti pienen tasaisen vedon eturenkaan kohdalla hölkäten! Ja tottiksessa oli tosi skarppina. Mä oon niin tyytyväinen. Hieno Iip!


Omassa hallissa Olgan viimeistelytreenit agimestiksiin
Helga valmiina metsälle
Stig 1v      9.11 

AD-kokeeseen lähdössä 

Sagan kanssa tokotreeneissä4 kommenttia:

 1. Onnittelut teille tuloksista! :) Oliko tuossa ad kokees minkälainen tuo loppu tottis? Seuraamista? Jääviä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos! =0)
  Lopputottis riippuu kuulemma paljon tuomarista, meillä se oli irti tai löysälläliinalla seuraamista, jossa muutama käännös, ei muuta. Sen, että tuomari näkee jottei koira ole juoksemisesta yliväsynyt ja on kykenevä vielä tuohon!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia vastauksesta :) Voisikin laittaa ensi vuoden tavoitteeksi tuon kokeen..

  VastaaPoista
 4. Kannattaa laittaa! Mukava koe! =0)

  VastaaPoista